SEO for the Semantic Web

The presentation I held at GeekMeet #2 in Cluj Napoca on March 1st 2008. It’s a brief history of SEO from the beginning of the WWW all the way to RDF, Microformats and SPARQL.

Here’s the Romanian version of SEO and the Semantic Web presentation.

Advertisements

10 Comments »

 1. […] frumoase asupra mea mai ales prin prezentarea lui Mihai Gheza, astfel nu se putea să nu-l rugăm să-și publice prezentarea pentru a se putea să se mândrească și alții prin faptul că, deși nu au fost la Geek Meet au […]

 2. […] Filip Cherecheș-Toșa – jobber & jobberBase & jobjob Dan Burzo – User experience, CSS, web standards Darius Groza – Blogging si Succese Legendare Florin Braghiș, Remus Munteanu – LiberTV Mihai Gheza – Despre motoare de cautare si SEO (via Stas Sushkov) Ultimele doua mi-au placut in mod special, ar fi interesant sa mai fie asemenea prezentari la Geek Meet in viitor. Gasiti poze pe grupul clubului. Am mai postat un video pe trilulilu in care am surprins o tentativa de flame pe subiectul “diacritice”. Asta imi place cel mai mult la aceste intalniri, implicarea publicului prin intrebari si expunerea parerilor personale. Poate o sa revin pe viitor cu impresii despre intalnire, dar deocamdata nu am vreme sa detaliez prea mult. Oricum, o sa apara un video in curand sa va puteti face singuri o parere. PS: Am mai pus un video cu Darius Groza despre cum e la doua facultati. PS2: Am gasit un articol care face un rezumat bun la ce s-a povestit la Geek Meet. PS3: Ultima prezentare (Mihai Gheza – Despre motoare de cautare si SEO) o gasiti pe slideshare: Versiunea in engleza si Versiunea in romana (via Mihai Gheza) […]

 3. În sfârșit!
  :D

  Merci…

 4. Felicitari Mihai pentru prezentare, ai ridicat mult nivelul dupa parerea mea.

  Nu am apucat sa -ti pun o intrebare legata de Semantic Web/Microformats/SparQL. In prezentare spuneai ca se incearca sa se ofere content cat mai interpretabil de catre motoarele de cautare. Cum vezi tu in aceasta situatie Flash/Flex-ul de la Adobe si Silverlight-ul de MS, mai ales ca amandoua sint fervent promovate? Sau miscarea inspre desktop a aplicatiilor web…

  Toate cele bune

 5. Mihai said

  Cristian, mersi mult pentru aprecieri.

  Cat despre Flash, cred ca vom asista la imbunatatiri in curand. Am vazut cu totii aceasta tehnologie evoluand de la ceva foarte greoi si urat, la solutia standard pentru streaming a/v.

  Chiar recent (dec 07) am citit un interviu al lui Matt, si, printre altele, se vorbeste despre SEO si Flash.

  Ideea, pe scurt, este ca motoarele vor pricepe ceea ce le va permite “search engine SDK tool that Adobe/Macromedia offers” sa priceapa. Si tot Matt a confirmat ca Google va colabora cu Adobe pentru standardizare.

  http://www.stephanspencer.com/search-engines/matt-cutts-interview

  Deci, daca vrei sa construiesti ceva … mare, in Flash, gen portal sau webapp si vrei sa-l indexeze properly, probabil s-ar justifica investitia intr-o licenta de Flash SE SDK.

  Vezi http://www.adobe.com/licensing/developer/search/faq/

  Si daca afli cat costa, poate ne zici si noua :)

  Cat despre MS Silverlight ma abtin. Nici un protocol sau standard patentat de MS nu a avut prea mare succes pana acum. Si sincer, cred ca e spre binele nostru nici sa nu aibe.

 6. https://mihaigheza.wordpress.com/2008/03/04/seo-for-the-semantic-web/

  Digg it!

 7. […] de la Blogovat, Stas Sushkov (abia azi am observat ca il am si pe lista de Yahoo!) via să-și publice prezentarea.  Sper sa va prinda […]

 8. Daphne said

  This is somthing I have been looking for a long time. Thanks!!!

 9. DOINA said

  domnule mihai gheza esti prea incisiv.nu stiu ce fel de ziarist esti dar te-am vazut la otv în duel cu plesan si pe cuvint ca mi s-a scîrbit de felul de-a fi al ziaristilr ,în ghilimele.cred ca nu faci parte din acei ziaristi care au scris ca oradea este judet .trebuie sa fii9 obiectiv si sa nu umbli cu minciuini.

 10. DOINA said

  îmi cer mii de scuze,tipul este de la cancan si are o figura negricioasa .el facea pe inchizitorul si de aceea m-a suparat.am gresit si-mi cer mii de scuze.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: